Νέα & Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο 28ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών στη Θεσσαλονίκη (16 με 20 Οκτωβρίου 2017), όπου παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε θέματα καλλιεργητικών πρακτικών, θρέψης, άρδευσης και προστασίας των κηπευτικών, οπωροφόρων, ελιάς και εσπεριδοειδών, αμπέλου και καλλωπιστικών φυτών.  Σημαντική η συμμετοχή ελλήνων πανεπιστημιακών και ερευνητών, ενώ υπήρχαν και προσκεκλημένοι ξένοι εισηγητές. Παράλληλα η Ε.Ε.Ε. Οπωροκηπευτικών εόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της.

 

 

Συμμετοχή στην ΑΒΙΜ (Annual Biocontrol Industry Meeting) 2017 στην Βασιλεία (Ελβετία, 23-25 Οκτωβρίου 2017). Είχαμε χρήσιμες συναντήσεις με ήδη συνεργαζόμενες εταιρείες αλλά και με πολλές άλλες που ήταν εκθέτες ή επισκέπτες. Παρακολουθήσαμε επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικές με τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις για τους κανονισμούς και τις εγκρίσεις στη βιολογική αντιμετώπιση εχθρών των φυτών αλλά και με νέες τεχνολογίες και προϊόντα, ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για εμάς όσο και για το δίκτυο των πελατών μας. 

 

 

Συμμετοχή στο VII παγκόσμιο Συμπόσιο ανόργανης θρέψης οπωροφόρων του ISHS το οποίο έγινε στο Bolzano της Ιταλίας (27 - 30 Ιουνίου 2017). Οι παρουσιάσεις εστίασαν στην ανάγκη μελέτης της ριζόσφαιρας, προστασίας και βελτίωσης του εδάφους, στο αποτύπωμα άνθρακα των γεωργικών πρακτικών, στη διαχείριση του νερού και φυσικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις θρέψης των οπωρορφόρων. O ISHS οργάνωσε επίσκεψη στο φημισμένο κήπο του Κάστρου Trauttmansdorff και στο Ιστιντούτο Laimburg όπου ενημερωθήκαμε για τη τρέχουσα έρευνα στα οπωροφόρα. Από έλληνες εκτός του εκπροσώπου της Agrocosmos S.A. , συμμετείχαν ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου της περιοχής  Basilicata της Ιταλίας Χρήστος Ξυλογιάννης  και μία ερευνήτρια από το East Malling.

 

 

Συμμετοχή στην 11η ΑΒΙΜ (Annual Biocontrol Industry Meeting) 2016 στην Βασιλεία (Ελβετία, 24-26 Οκτωβρίου 2016). Είχαμε χρήσιμες συναντήσεις με εταιρείες που ήταν εκθέτες ή επισκέπτες. Παρακολουθήσαμε επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικές με τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις για τους κανονισμούς και τις εγκρίσεις στη βιολογική αντιμετώπιση εχθρών των φυτών αλλά και με νέες τεχνολογίες και προϊόντα, ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για εμάς όσο και για το δίκτυο των πελατών μας. 

 

 

Συμμετοχή στο 9th International IOBC Conference on Integrated Fruit Production που έγινε στη Θεσσαλονίκη (4-8 Σεπτεμβρίου 2016). Παρακολουθήσαμε σημαντικές επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικές με τεχνικές, τεχνολογίες και προϊόντα για την ολοκληρωμένη παραγωγή  οπωροφόρων δένδρων με ιδιαίτερη έμφαση στη φυτοπροστασία. Eνημερωθήκαμε για νέους εχθρούς όπως το δίπτερο Drosophylla suzukii, για εξελίξεις στη μέθοδο παρεμπόδισης σύζευξης κ.λπ. Επίσης παρουσιάσαμε σε 2 posters τη πρώτη καταγραφή στον Ελληνικό χώρο 2 νέων εχθρών της κερασιάς, ενός φυλλοδέτη και ενός φυλλορήκτη.

 

 

Συμμετοχή στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Χρήση των Βιοδιεγερτών στη Γεωργία που έγινε στη Φλωρεντία της Ιταλίας (16-19 Νοεμβρίου 2015). Είχαμε χρήσιμες συναντήσεις με εταιρείες που ήταν εκθέτες ή επισκέπτες. Επίσης παρακολουθήσαμε σημαντικές επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικές με τεχνολογίες και προϊόντα βιοδιέγερσης των φυτών σε όλο τον κόσμο και ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις και τάσεις σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τους βιοδιεγέρτες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΜΒΟΣ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ , Ν.ΠΕΛΛΑΣ

ΤΚ 58100

23810 96350 - 96111

Fax : 23810 96350

info@agrocosmos.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 17:00

Σάββατο:
8:00 - 14:00

Κυριακή:
Κλειστά