Κατερίνης Στυλιανός

 

 

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, αποφοίτησε το 1986 από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση φυτικής παραγωγής) και τη περίοδο 2008-2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς διδακτορικές σπουδές στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Φυτοπροστασίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι “Aldo Moro” της Ιταλίας όπου υποστήριξε θέση σχετικά με τις εντομοκτόνες ιδιότητες αιθέριων ελαίων/ τερπενίων. Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της  Ελληνικής  Εντομολογικής  Εταιρείας. Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και σε επίπεδο βασικής συνεννόησης την Ιταλική γλώσσα. Έχει επίσης κάνει σπουδές στη πληροφορική, στη φωτογραφία και στη ζωγραφική.

Η επαγγελματική του εμπειρία (ξεκινάει από το 1988) περιλαμβάνει απασχόληση του ως 1) Γεωπόνου- Καθηγητή Γεωργικού τομέα Τεχνικού Λυκείου, 2) Γεωπόνου Αγροτικών Συνεταιρισμών, 3) Ειδικού αρδεύσεων για την  εμπορική προώθηση εξοπλισμού άρδευσης και στην τεχνική υποστήριξη εφαρμογής  συστημάτων άρδευσης, 4) στην εμπορική προώθηση σπόρων ποικιλιών και υβριδίων και λιπασμάτων, 5) στη διενέργεια αποδεικτικών πειραμάτων λίπανσης, στη διενέργεια πειραμάτων ελέγχου της αποτελεσματικότητας, εκλεκτικότητας, φυτοτοξικότητας και υπολειμματικότητας φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε διάφορες καλλιέργειες από πειραματική μονάδα (Agroblu Hellas Ltd)  την οποία διεύθυνε για 11 έτη και πιστοποίησε κατά G.L.P. και G.E.P. 6) ως Διευθυντής Ανάπτυξης και Έγκρισης σε εταιρεία  φυτοπροστατευτικών προϊόντων (AΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια  ΑΕΒΕ) και στην υποστήριξη της εισαγωγής στην αγορά νέων γεωργικών φαρμάκων(DuPont Hellas S.A.) 7) ως εξωτερικός επιστημονικός σύμβουλος και συγγραφέας στη Γεωτεχνική διαδικτυακή πύλη www.farmacon.gr  8) στην επιλογή, τεχνική υποστήριξη και εισαγωγή-προώθηση στην ελληνική αγορά προϊόντων θρέψης και βιοδιέγερσης των καλλιεργούμενων φυτών.

Είναι συγγραφέας μαζί με άλλους γεωπόνους δύο επιστημονικών βιβλίων: «Εντομολογικοί εχθροί των εσπεριδοειδών» (2004) και «Γεωργικά Φάρμακα» (2015). Συμμετείχε μαζί με Καθηγητές σε έρευνα που οδήγησε σε δύο δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά: Για τη προσβολή καρπών αχλαδιάς από το μύκητα  Septoria pyricola (2014, Plant Disease, Vol. 98(6), p. 845) και για τη πρώτη καταγραφή του εντόμου Amphicerus bimaculatus να προσβάλει ροδιές στην Ελλάδα (2016, Turkish Journal of Zoology, Vol. 40, p. 1-4). Ανακοίνωσε μαζί με άλλους γεωπόνους με Posters σε διεθνές συνέδριο για τη κερασιά (COST Action FA 1104 Final Conference “Cherry 2016”) τη πρώτη καταγραφή των εντόμων Hedya dimidioalba και Phyllonorycter leuclleucographella να προσβάλουν κερασιές στην Ελλάδα, ενώ από το 2005 συμμετείχε σε ερευνητικές εργασίες που ανακοινώθηκαν με Posters σε Εντομολογικά συνέδρια στη χώρα μας. Επίσης παρουσίασε στην Ελλάδα ως ομιλητής σε Εντομολογικό συνέδριο (2013) ερευνητική μελέτη σχετικά με τον έλεγχο του εντόμου Anagasta (Ephestia) kuehniella με αιθέρια έλαια και σε Συνάντηση Φυτοπροστασίας (2014) τους εχθρούς και τις ασθένειες της ροδιάς στην Ελλάδα. Από το 1992 δημοσίευσε σε ελληνικά γεωτεχνικά περιοδικά επιστημονικά άρθρα σχετικά με αρδεύσεις καλλιεργειών, υδρολίπανση, υβρίδια κηπευτικών, καλλιεργητικές πρακτικές και στάδια ανάπτυξης των φυτών, ολοκληρωμένη διαχείριση εχθρών και ασθενειών καλλιεργειών, συστήματα ποιότητας – πρότυπα και πιστοποίηση πολλαπλασιαστικού υλικού.

 Σε όλη αυτά τα έτη παρακολούθησε επιτυχώς σεμινάρια σχετικά με Αρδεύσεις, Βιοτεχνολογία, Ολοκληρωμένη  Διαχείριση  Φυτοπροστασίας, Bιολογική καταπολέμηση εχθρών, Γεωργικό Πειραματισμό και αρχές της Ορθής Πειραματικής Πρακτικής και της Ορθής Εργαστηριακής Πρακτικής, Πρότυπα Ποιότητας ( ISO 9000: 2000 Series Standards. H.A.C.C.P., Agro 2.1 & 2.2, EUREPGAP) και για επιθεωρήσεις πιστοποιήσεις συμμόρφωσης με αυτά. Συμμετείχε ακόμη από το 1993 σε συνέδρια Εντομολογικά, Φυτοπαθολογικά, Ζιζανιολογικά, Ευρωπαϊκές συναντήσεις και συμπόσια σχετικά με φυτοπροστασία, θρέψη και βιοδιέγερση φυτών και δενδροκομία οργανωμένα από διάφορους φορείς (IOBC IWPRS working group, Ι.R.A.C. & ENMARIA, New Ag International, IKO -International Kiwifruit Organization) και σχετικές πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις: “Agrotica”, “INTERPOMA”, “INTERPERA”, “Fruit attraction” κ.α..

Τηλέφωνο : 23810 96350  ,  6945727881

Email  skaterinis@agrocosmos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΜΒΟΣ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ , Ν.ΠΕΛΛΑΣ

ΤΚ 58100

23810 96350 - 96111

Fax : 23810 96350

info@agrocosmos.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 17:00

Σάββατο:
8:00 - 14:00

Κυριακή:
Κλειστά